Dags att anmäla sig till årets släktträff!

Här kommer äntligen den utlovade sidan 3 på inbjudan med allmän information. Har du fått en inbjudan från din egen linje med andra uppgifter så gäller den.
Eftersom den här sidan dröjt förlänger vi anmälningstiden till den måndag 13/8.
Årets släktträff har också fått en egen sida: Släktträff i Närke 2018.

Saknar du inbjudan?

Om du brukar få en inbjudan från släktföreningen och nu inte fått någon så beror det antagligen på att vi hållit igen på utskicken i år. Kostnaden för ett utskick är ca 10:-, bara portot har gått upp till 9:- och vi har därför valt att bara skicka inbjudan i brev till de medlemmar som varit medlemmar eller deltagit i någon aktivitet de senaste åren.
Om du tillhör släkten och vill bli medlem eller vara med på släktträffen i Närke får du inbjudan här på hemsidan och du är naturligtvis lika välkommen som de som fått inbjudan per brev.
Skicka en e-post om du vill anmäla dig eller har några funderingar! svartviken4@hotmail.com

Hoppas vi ses 1/9!

Christer Persson

Här kommer äntligen uppgifterna om årets släktträff!

Den 4 juni åkte Karl-Arne, Tommy och jag runt i Närke och tittade på lämpliga möteslokaler och lämpliga besöksmål för bussrundturen. Det blev bland annat besök i Brändåsen, vid Hardemo bygdegård, vid Lundmarkska skolan, i Mossbytorp och i Latorp.

Vid Hardemo bygdegård.
Vid Hardemo bygdegård.

Det har har nu lett fram till följande program:

Inbjudan sid 1
Inbjudan sid 1
Inbjudan sid 2
Inbjudan sid 2
Inbjudan sid 4
Inbjudan sid 4

Sidan 3 med den allmänna informationen om arrangemanget återkommer vi med . Anmälan är i alla fall senast 8 augusti, men boka redan nu 1 september i din kalender!

Hälsningar!

Christer Persson

 

Årets aktivitet 2018 och GDPR

Det var ett tag sedan du fick någon information om årets aktivitet och vi förstår om du börjar bli nyfiken på vad som ska hända. Vi i styrelsen har jobbat vidare och nu närmar vi oss ett färdigt program. En rundtur med buss i Närke har vi redan berättat om och det kommer bland annat att handla om Lundmarkska skolan i Hardemo, som har en intressant historia och där många av våra tidigare släktingar gått, och om alunverket i Latorp, där en del av våra anor arbetat. Vi återkommer inom kort.

Du har väl inte kunnat undgå att höra talas om den nya dataskyddsförordningen GDPR som träder i kraft 25 maj. En släktförening som vår bygger ju på att vi vet vilka som tillhör släkten och för det behövs register, både på papper och på data.
Vilka register vi har och hur vi hanterar dem kommer vi snart att informera om på en särskild sida här på hemsidan, men vill du redan nu veta vilka uppgifter om dig som vi hanterar kan du skicka en fråga till mig på e-postadressen svartviken4@hotmail.com
Christer Persson

Årets aktivitet 2018 planeras nu!

Styrelsen planerar nu för årets aktivitet som i nuläget ser ut att bli en gemensam bussutflykt i Närke för alla linjerna. Vi räknar med någon gång i augusti-september. Vi i styrelsen jobbar vidare och återkommer inom kort.

Tack alla som bidrog till ett mycket trevligt släktmöte!

Släkten vid Rosendals Festgård. Foto: Christer Persson.
Släkten vid Rosendals Festgård. Foto: Christer Persson.

Jag vill tacka Rosendals Festgård, Leif Linus Larsson, våra mycket musikaliska släktingar, Åmmebergs buss, Jan Elmqvist och sist men inte minst alla glada och trevliga släktingar från olika håll i landet för att ni alla bidrog till ett mycket trevligt släktmöte.

Christer Persson

Läs mer om och se fler bilder från släktmötet här!

Senaste nytt om släktmötet 2 september

Hela styrelsen (Se bilden nedan!) tillsammans med valberedningens Börje Holgersson träffades igår den sista maj i Stora Mellösa och det blev mycket planering inför släktmötet i närheten av Askersund den 2 september. Själva mötet har vi berättat om tidigare och det har inte förändrats. Vi har tidigare berättat att inbjudan skulle skickas ut och finnas här på hemsidan under maj, men som de flesta väl redan konstaterat håller inte tidplanen riktigt. Utskicken har påbörjats och ska vara klara ett par veckor in i juni. Inbjudan och förslagen till verksamhetsberättelse och stadgeändring kommer att finnas på den här sidan om någon vecka.

Ha det bra så länge så återkommer vi!

Styrelsen 2017-05-31. Foto: Börje Holgersson.
Styrelsen 2017-05-31. Från vänster: Birgit Klaesson, Bengt Götlin,Tommy Engvall, Maria Johansson, MariAnne Pettersson, Karl-Arne Göthlin, Richard Renstrand och Christer Persson. Foto: Börje Holgersson.