Aktuellt i föreningen april 2019

En släktträff som den i Hardemo i höstas kräver en hel del planering och också en del uppföljning. Därför har du inte hört så mycket från styrelsen det senaste halvåret. På hemsidan har några släktgrenar på linje C lagts in. Här kan du se resultaten av detta.

Styrelsen har beslutat att inte arrangera någon linjegemensam släktträff för hela släktföreningen under 2019, utan kraftsamla inför släktmötet (”årsmötet”) som ska äga rum under 2020.
Det är dock fritt fram för linjerna att arrangera egna mindre träffar om man vill.

Under 2019 kommer vi bland annat att koncentrera oss på att uppdatera släktregistret. Det sker en hel del förändringar i släkten bara under ett år, så det krävs lite arbete med bland annat släktforskning för att hålla registret aktuellt. Där vill vi gärna att ni släktingar hjälper till genom att rapportera alla förändringar i era släktlinjer. Rapportera till sekreteraren Christer Persson på e-postadressen svartviken4@hotmail.com. Eller på adressen Svartviksvägen 20, 691 51 Karlskoga.

Vi kommer i maj att göra ett utskick med en liten skrift med information om släkten och lite om flyttningsrörelser inom landet i släkten. I samband med släktträffen förra året hade vi ett tema om alunverk och den ”utvandring” i släkten som skedde från Närke till Öland i samband med den verksamheten. En annan sån ”utvandring” är från Hardemo till Gustavsbergs fabriker och båda dessa ”folkvandringar” förklarar varför många släktingar idag finns i Småland och i trakten av Gustavsberg.
Med utskicket kommer också ett inbetalningskort för att betala medlemsavgiften. Läs här om den!

Ett utskick av den här typen med posten kostar ca 10:-/st varför vi inte har råd att skicka till alla släktingar utan vi skickar till de släktingar som betalt medlemsavgiften eller varit med i någon släktträff de senaste åren. Om du som släkting tycker det skulle vara intressant att få mer information och vill vara med på utskicket får du naturligtvis det och då skickar du bara en e-post eller ett brev med din adress till
sekreteraren Christer Persson på e-postadressen svartviken4@hotmail.com. Eller på adressen Svartviksvägen 20, 691 51 Karlskoga.


Dags att anmäla sig till årets släktträff!

Här kommer äntligen den utlovade sidan 3 på inbjudan med allmän information. Har du fått en inbjudan från din egen linje med andra uppgifter så gäller den.
Eftersom den här sidan dröjt förlänger vi anmälningstiden till den måndag 13/8.
Årets släktträff har också fått en egen sida: Släktträff i Närke 2018.

Saknar du inbjudan?

Om du brukar få en inbjudan från släktföreningen och nu inte fått någon så beror det antagligen på att vi hållit igen på utskicken i år. Kostnaden för ett utskick är ca 10:-, bara portot har gått upp till 9:- och vi har därför valt att bara skicka inbjudan i brev till de medlemmar som varit medlemmar eller deltagit i någon aktivitet de senaste åren.
Om du tillhör släkten och vill bli medlem eller vara med på släktträffen i Närke får du inbjudan här på hemsidan och du är naturligtvis lika välkommen som de som fått inbjudan per brev.
Skicka en e-post om du vill anmäla dig eller har några funderingar! svartviken4@hotmail.com

Hoppas vi ses 1/9!

Christer Persson

Här kommer äntligen uppgifterna om årets släktträff!

Den 4 juni åkte Karl-Arne, Tommy och jag runt i Närke och tittade på lämpliga möteslokaler och lämpliga besöksmål för bussrundturen. Det blev bland annat besök i Brändåsen, vid Hardemo bygdegård, vid Lundmarkska skolan, i Mossbytorp och i Latorp.

Vid Hardemo bygdegård.
Vid Hardemo bygdegård.

Det har har nu lett fram till följande program:

Inbjudan sid 1
Inbjudan sid 1

Inbjudan sid 2
Inbjudan sid 2

Inbjudan sid 4
Inbjudan sid 4

Sidan 3 med den allmänna informationen om arrangemanget återkommer vi med . Anmälan är i alla fall senast 8 augusti, men boka redan nu 1 september i din kalender!

Hälsningar!

Christer Persson

 

Årets aktivitet 2018 och GDPR

Det var ett tag sedan du fick någon information om årets aktivitet och vi förstår om du börjar bli nyfiken på vad som ska hända. Vi i styrelsen har jobbat vidare och nu närmar vi oss ett färdigt program. En rundtur med buss i Närke har vi redan berättat om och det kommer bland annat att handla om Lundmarkska skolan i Hardemo, som har en intressant historia och där många av våra tidigare släktingar gått, och om alunverket i Latorp, där en del av våra anor arbetat. Vi återkommer inom kort.

Du har väl inte kunnat undgå att höra talas om den nya dataskyddsförordningen GDPR som träder i kraft 25 maj. En släktförening som vår bygger ju på att vi vet vilka som tillhör släkten och för det behövs register, både på papper och på data.
Vilka register vi har och hur vi hanterar dem kommer vi snart att informera om på en särskild sida här på hemsidan, men vill du redan nu veta vilka uppgifter om dig som vi hanterar kan du skicka en fråga till mig på e-postadressen svartviken4@hotmail.com
Christer Persson

Årets aktivitet 2018 planeras nu!

Styrelsen planerar nu för årets aktivitet som i nuläget ser ut att bli en gemensam bussutflykt i Närke för alla linjerna. Vi räknar med någon gång i augusti-september. Vi i styrelsen jobbar vidare och återkommer inom kort.

Tack alla som bidrog till ett mycket trevligt släktmöte!

Släkten vid Rosendals Festgård. Foto: Christer Persson.
Släkten vid Rosendals Festgård. Foto: Christer Persson.

Jag vill tacka Rosendals Festgård, Leif Linus Larsson, våra mycket musikaliska släktingar, Åmmebergs buss, Jan Elmqvist och sist men inte minst alla glada och trevliga släktingar från olika håll i landet för att ni alla bidrog till ett mycket trevligt släktmöte.

Christer Persson

Läs mer om och se fler bilder från släktmötet här!